top of page
Featured Posts

Tour de Feminin; dag 2

Vandaag was de 2e dag van de Tour de Feminin; om half elf was de start van 91.0 km klimmen en dalen. Het hoogteprofiel van deze etappe spreekt voor zich.


De beklimmingen liepen naar tevredenheid; op de klimmetjes kon ze goed doorrijden en zo naar voren schuiven in het peloton. Het was echter een zeer nerveuze koers, met veel remmen op onlogische momenten en op de allereerste klim kreeg een groepje het voor elkaar om op de klim onderuit te gaan. Op de klim van de Vapenka draaide ze als laatste de klim in, maar kon daar nog wel goed schuiven en kreeg haar ploeggenoot in het vizier. Uiteindelijk zaten ze in een groepje van ongeveer 40 rensters op enkele minuten achter het peloton, en zijn ze met deze groep naar de finish gereden. Onderweg is er een kleine teambespreking tussen Femke en Angelique geweest, waarin werd besloten dat Angelique als windscherm zou fungeren (ik weet uit ervaring; dat kan ze heel goed) om zo Femke kans te geven op een goede plek in de sprint.

Dit bleek een goede tactiek; Femke eindigde uiteindelijk als een van de eerste van hun groepje.

Wel was het weer een flinke dag; fysiek zwaar na de lange rit alleen van gisteren, sportdrank die niet helemaal goed valt, en toch jammer dat het in het peloton niet helemaal lekker liep. Nu dus aan het genieten van de welverdiende rust, waar het hotel zeer goed voor geschikt is. De eigenaar heeft een enorme berg pannenkoeken gebakken, en ook het uitzicht draagt bij aan de ontspanning (met name ook het uitzicht op de mecaniciens die jouw fiets poetsen terwijl je zelf met de benen omhoog moet). Dit alles om morgen weer zo goed mogelijk aan de start te staan. De dag zal beginnen met een tijdrit van ongeveer 14 km , waarna in de middag nog een etappe zal volgen. Verslag zal volgen, uiteraard.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page